Joyzine.se


Recension - Skiva

The Kick
Let it be (CDs), 2010
Skivbolag: Subspace Communications
Av: Anton Wedding
Publicerad: 2010-06-09
Hemsida: myspace.com/thekicksweden

Let it be är precis som skivbolaget skriver i presentationen av den här singeln inte en Beatles-cover. Det är en Depeche Mode-doftande electrolåt med en catchy refräng. Det är välproducerat, polerat och lättillgängligt. Det påminner en hel del om Chris Corners soloprojekt IAMX. The Kick har dock en bra bit kvar innan han är uppe på samma nivå.

Det tar inte lång tid innan singeln etsat sig fast och det kräver inte heller särskilt många genomlyssningar för att man ska hinna tröttna på den. En typisk slit och släng-singel, du lyssnar, refrängmelodin sätter sig i ditt huvud för tio minuter och sen glömmer du bort låten. Det finns en viss hitfaktor men att jag glömmer låten så snabbt visar att den inte riktigt når fram till mig.

Fyra remixer finns med på skivan. Den som sticker ut är Håkan Lidbo Remix, den lyfter låten en aning även om det inte är till några svindlande höjder. Resten blir mest onödig utfyllnad. Har du hört originallåten har du fattat konceptet då ingen av remixerna lyckas tillföra något eget element för att förbättra låten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner