Joyzine.se


Recension - Skiva

Meleeh
Heartland, 2007
Skivbolag: Black Star Foundation
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-10-23
Hemsida: www.meleeh.com

Det händer en hel del på ”Heartland”. Gävle-bördiga Meleeh gör sitt bästa för att spela komplext utan att det blir Relapse-lökigt och håller kontakten med 90-talets pionjärer lika mycket som de visar att de är väl medvetna om dagens scen. Det borde med andra ord vara en triumffärd.

Men jag kan inte annat än tycka att sådan här hardcore med en sångare som bara har ett tonläge är skittrist. Bandet gör sitt bästa för att nyansera materialet, de växlar tempo, de bygger upp och bryter ner, använder klassiska hardcoregrepp och flirtar med rock n’roll. Allt är förgäves när Thomas Florén sjunger så gällt och enkelspårigt i varenda parti. Hans variation är lika med noll. Han är som en envis geting som enerverande surrar i örat och förhindrar all koncentration från att placeras på omgivningen.

Tyvärr måste jag skriva. Meleeh är kanske inte världens mest innovativa hardcoreband, men de är i alla fall ett dynamiskt sådant. Utan herr Floréns gälla läten i fronten hade jag garanterat varit förmögen att njuta av ”Heartland” på ett annat sätt. Kanske är det mig det är fel på, men snubben distraherar mig så mycket att det helt enkelt inte fungerar. Mer dynamik i sången och jag är i alla fall beredd att ge gänget en ny chans.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Meleeh (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner