Joyzine.se


Recension - Live

The Ark
Hultsfredsfestivalen
2007-06-16
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: www.thearkworld.com

Jag flinar lite för mig själv när Ola Salo påannonserar den gamla brakhiten It takes a fool to remain sane med ett brandtal om att man måste våga tappa ansiktet, att man måste våga visa sig svag och blablabla. Jag kan inte tycka att det är annat än ironiskt när Sveriges största fejk, en teaterapa som inte byggt sin karriär på annat än att försöka skapa en så extrem bild av sig själv som möjligt ska tala om för sin publik hur de ska och inte ska bete sig. Men på samma gång är det lite det som gör att The Ark går hem så bra den här kvällen. Alla verkar ha förlikat sig med tanken om att de inte är vad de vill att vi ska tro att de är. The Ark är snarare en spektakulär teater baserad på ett gäng hitlåtar än något annat.

Är det något Ola Salo och company bjuder på den här kvällen, när regnet så sakteliga börjat falla ner över de småländska skogarna, så är det hitlåtar. De har en och annan att ösa från nu och de blandar och ger från samtliga sina skivor. Må hända sjunger Salo lite kantigare än vanligt, en turnépremiär är ju ändå en turnépremiär, men det fungerar över förväntan. De senaste åren har jag mest tyckt att frontmannens effektsökeri varit billigt och slöseri med min tid, men den här kvällen uppskattar jag faktiskt The Ark.

Bröstplåten från Melodifestivalen är så klart på och Salo flänger omkring med en vedervärdig mantel modell kitschig. För att inte tala om de tighta läderbyxor som visar mer än de döljer när de håller hans paket på plats. Det där med att visa härligheten för publiken var på The Arks tapet redan när jag såg dem i Teaterladan för åtta år sedan, strax innan de släppte sin bejublade debutskiva. Det är burlesk underhållning och till den här spelningen har gruppen till och med kostat på sig lite pyroteknik.

Att The Ark skulle vara en av få positiva överraskningar under festivalen var knappast något jag hade förväntat mig. I Let your body decide får jag rent av gåshud…eller beror det kanske på regnet? Det blir hur som helst mycket spännande att se om gruppen kommer att växa ytterligare under sin stundande sommarturné.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Where The Action Is 2011
Kristian Anttila om "Natta de mina"
The Ark (2011-06-28)
The Ark (2005-09-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner