Joyzine.se


Recension - Skiva

Omnium Gatherum
Beyond, 2013
Skivbolag: Lifeforce Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-02-22
Hemsida: www.omniumgatherum.org

Finska Omnium Gatherum är förmodligen för alltid dömda att operera lite i skymundan. Stilen de representerar är så överrepresenterad i utbudet att de lätt drunknar och för att få riktigt fäste och berömmelse krävs inte bara många års tjänstgöring och ett vasst låtmaterial. Det krävs även ordentligt flexade skivbolagsmuskler och en ordentlig portion tur. Jag har svårt att se hur Omnium Gatherum någonsin skulle åtnjuta något av det.

Men det betyder inte att klassen saknas. ”Beyond” är ännu ett stabilt och imponerande album från den finska orkestern. Den finska varianten av västkustdöds behärskar de till fullo och när de korsar den med kladdig Tiamat-goth uppstår, ja, i brist på bättre ord, kärlek.

Hela ”Beyond” är en stabil enhet där inga låtar direkt sträcker sig ut ur mängden, men där hantverket är tilltalande och snyggt. Omnium Gatherum framstår mer och mer som ett vasst komplement till landsmännen Insomnium. Där de senare står för de bländande hitsen står den här orkestern får stabiliteten och jämnheten. ”Beyond” är ännu ett exempel och en skiva som knappast kommer göra något fan av genren besviken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Omnium Gatherum (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner