Joyzine.se


Recension - Skiva

Saint Judes Infirmary
Happy healthy lucky month, 2006
Skivbolag: SL Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-04-11
Hemsida: www.saintjudesinfirmary.co.uk

”Happy healthy lucky month” har vad som med lite catchy språkbruk brukar kallas ”det”. Den bjuder nio spår drömsk popmusik som utan att på något vis krångla till det långa stunder är helt förtrollande. Timmarna är många som jag legat utslagen på soffan, inlindad i en filt och bara lyssnat på sångerna om och om igen.

Inledande The church of John Coltrane är en ytterst stämningsfull komposition. Bandet flörtar med gospel i refrängen, utan att gå över gränsen. Det skulle kunna bli krystat men är inget annat än briljant och så vackert att jag får rysningar. Mot slutet går låten över i ett minst lika snyggt pratparti som jag inte kan beskriva som annat än en popversion av The Streets. Med en väldigt melankolisk och smått cynisk ådra.

Över huvud taget arbetar bandet mycket med stämningar och körer. De växlar effektfullt mellan kvinnlig och manlig sång och får låtarna att låta stort även om de i grund och botten är ganska avskalade. Britterna har onekligen en känsla för det emotionella.

Goodbye Jack Vetrianno är en annan låt jag bara måste nämna. Ett nummer där essensen av stämningsfull popmusik manifesteras. Jag hör lite Leonard Cohen i den väl utförda sången. Enda spåret som bryter av ordentligt är den filtrerade Vvvvampyre som först tycks vara ett kapitalt misslyckande, men som även den räddas av en mördande refräng.

Att ”Happy healthy lucky month” lider av en ganska bristfällig produktion där framförallt trummorna låter väldigt torra kan jag ta. När låtarna är så här bra tar de allt fokus. Saint Judes Infirmary är drömsk pop när den är som bäst.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner