Joyzine.se


Recension - Skiva

Lords Of Decadence
Cognitive note of discord, 2004
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-05-03
Hemsida: www.lordsofdecadence.com

Det finns band som förvaltar sitt musikaliska arv väl och utvecklar sina förebilders tonkonst och det finns gäng som inte blir annat än trötta, meningslösa plagiatörer. Lords of decadence tillhör den sistnämnda kategorin.

Dessa österrikare gör inget annat än att spä på belackarnas kritik om att melodidödsscenen är mättad och drabbad av inflation. ”Cognitive note of discord” låter så där typiskt finsk, då förstår ni att jag syftar på Children of Bodom. Lords of decadence är som en andra klassens kopia som dessutom tjackat en Soilwork-platta på cd-rea utan att riktigt förstå grejen. Fantasilöshet och storögt idolbeundrande är bara förnamnet. Produktionen är som om det inte vore nog, som hämtad från en Children of Bodom-inspelning. Kanske lånades till och med synthen som användes vid inspelningen av ”Hatecrew Deathroll” in?

Rent musikaliskt finns som ni förstår inget att anmärka på, mer än att det existerar noll egna idéer. Även om det är min genre och Lord of decadence manglar på bra kan jag inte tycka om det. För ett nyfrälst melodeathfreak (som hört In Flames, men inte Children of Bodom, Insomnium eller de andra som ingår i allmänbildningen) är det säkerligen urfräscht. Jag suckar!

Tuffast på den här skivan är låttitlar som Under the banner of the unholy spirit, 1st division triplehorns och Relationship: erased. I övrigt gör jag tummen ner och sätter på Divine Souls istället. Samma skit, men med flera år på nacken och den fördelen att de dök upp när genren var fräsch. Det smärtar att säga det, men det var bättre förr!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner