Joyzine.se


Recension - Live

Miss Li
Trästockfestivalen
2009-07-17
Av: Johan Norström
Publicerad: 2009-07-24
Hemsida: www.missli.se

Allvarligt, vad har hänt med Miss Li? Eller, vad har hänt med svenska folket, snarare? Jag såg Miss Li på Pinkerton i Skellefteå för drygt två år sedan inför ungefär 20 personer. Nu, Trästockfestivalen 2009, skulle jag gissa att Miss Li slagit publikrekord i festivalens historia. Jag har ju förstått att hon blivit stor, men såhär otroligt stor? Hakan faller till marken.

Precis som på Pinkerton blir jag helt förälskad i svänget och glädjen på scenen. Miss Li med band formligen älskar allt med den här kvällen och det smittar av sig. Trots värkande rygg och ömmande ben efter att ha byggt festivalen i fråga och dubbelarbetat under den är det svårt att stå stilla när Stupid Girl drar igång, och just denna låt är förmodligen den bästa enskilda låt jag någonsin sett live. Miss Li själv är så intensiv och stark att det är svårt att tro att hon ska kunna hålla en sån här nivå hela konserten igenom. Och det kan hon tyvärr inte. Trots att konserten i övrigt är i det närmaste hundraprocentig blir det i enlighet med relativitetsteorin en rejäl sänkning i såväl tempo som inlevelse och man kommer aldrig upp i samma höjder förutom i slutet av konserten, under Oh Boy där Miss Li inleder själv och bandet fyller på allt eftersom. Även denna intensitetsökning sker i enlighet med relativitetsteorin.

Det finns svagheter, förstås. Miss Li passar otroligt mycket bättre på en klubbscen än en stor festivalscen och ibland frågar jag mig om en människa verkligen kan vara så otroligt glad som hon framstår. Dessutom blir det kanske lite väl upprepande, ja det svänger, ja det är glatt (även när det går i moll), och ja – det svänger! Men... dynamik, någon?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvika 2007 - Bland dinosaurier och mosbrickor
Emmabodafestivalen 2008
Miss Li (2012-01-01)
Miss Li (2007-04-12)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner