Joyzine.se


Recension - Skiva

Andreas Söderlund
Daustralien, 2010
Skivbolag: Razzia Records
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2010-09-30
Hemsida: myspace.com/andreassoderlund

Egentligen ville Andreas, sångaren från Niccokick och Sounds Like Violence, producera skivor åt Jakob Hellman, Olle Ljungström och Håkan Hellström. Som tur var svarade de inte på hans förfrågningar och Andreas bestämde sig för att hans idéer var alldeles för bra för att kastas bort. Och visst tusan hade han rätt! Ur alla dessa idéer växte det nämligen fram ett soloalbum som inte går av för hackor.

Andreas Söderlund valde i och med detta soloprojekt att börja skriva låtar på svenska. Och visst känns det lite bättre, lite ärligare och lite mer träffsäkert med svensk text istället för engelsk. ”Daustralien” är egentligen en ganska dyster platta men den är förklädd i energiskt, exploderande och drivande musik. Skivan är med andra ord det perfekta botemedlet för höstdepressioner eller alla andra åkommor och händelser som får oss ur balans och gör att humöret åker ner till källaren. Man kan till exempel dansa sig svettig och glad till Sjunka under jorden, skrika sig hes till titelspåret Daustralien eller bara sätta sig ner och peppa sig själv med Hawaii. Det fungerar bra vilket som. Höstdepressionen bör vara ett minne blott. Kanske inte för alltid men i alla fall för en stund.

Att Andreas bestämde sig för att göra ett soloprojekt var med facit på hand ett mycket bra beslut. ”Daustralien” är absolut en värdig kandidat till årets bästa skivsläpp. Hellman, Ljungström och Hellström bör känna väldigt stor ångest.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Anna Enkvist
Årets bästa skivor 2009

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner