Joyzine.se


Recension - Live

Franz Ferdinand
Way Out West, Göteborg
2008-08-08
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-08-13
Hemsida: www.franzferdinand.co.uk

Franz Ferdinand på Arvika 07 var en riktig dynamit. Spelningen var så bra att jag frivilligt väljer att missa större delen av spelningen med de nya stjärnskotten i Okkervil River, som fått den något otacksamma uppgiften att spela samtidigt som skottarna, för att förhoppningsvis kunna åtnjuta en favorit i repris. Men tji fick jag.

Alex Kapranos och hans manskap släpper nytt i början på nästa år, vad passar då bättre än att ta festivalsommaren till att pröva det nya materialet? Otur för Franz Ferdinand att folk sällan är särskilt intresserade av nytt material, särskilt inte då det finns så mycket bra gammalt. En annan liten egenart hos nytt material, som är så färskt att ingen har hört det innan, är att det är svårt ta till sig. Framförallt när det inte spelas en ny låt, utan flera stycken. Lägg då till ett band som verkar ha något av en slentriandag och resultatet blir inte så bra som det hade kunnat bli.

Någon vass tunga påstod att alla sentida Franz Ferdinandlåtar är en rip off på monsterhitten Take Me Out och frågan är om inte det stämmer? Var och varannan av de nya låtarna har samma karakteristiska discobeat, baktaktskomp på gitarr och någon slingrig slinga. Det funkade på debutplattan, det funkade på uppföljaren, men frågan är om det fungerar tredje gången gillt? Att döma av spelningen i Slottskogen på Way Out West är svaret nej.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Tunga giganter som headline på Bråvalla?
Ett år med Joyzine
Franz Ferdinand (2006-07-15)
Franz Ferdinand (2009-07-08)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Marcus, 2009-03-25 23:34:06 (81.231.89.138)

Franz Ferdinand spelade inte på Arvika 2007

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner