Joyzine.se


Recension - Skiva

Johnny Engstrom Band
From birth to chaos, 2009
Skivbolag: Blue Topaz Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-03-25
Hemsida: myspace.com/johnnyengstromband

Progrock kan vara oerhört storslagen och imponerande, det är inte tu tal om den saken. Men oftast är den det inte. Det är helt enkelt alldeles för svårt att behärska den oerhört invecklade genren för att gemene man, ja rent av gemene musiker, ska klara av det. Alldeles för många går in i det hela med brinnande intentioner, men fallerar där det gäller att få summan att bli större än delarna.

Ni förstår precis vart jag vill komma. Att Johnny Engstrom Band är ännu ett av de där gängen som brinner för den progressiva rocken, men som inte alls räcker hela vägen fram till mållinjen. Det är en sanning som cementeras allt hårdare för varje gång jag lyssnar på ”From birth to chaos”.

Det spelar ingen roll att Johnny Engstrom och hans två medmusikanter är väldigt duktiga musiker som förstår sig på det mesta med progrock. Att de avgudar Rush och att det hörs i musiken, eller att de skaffat sig en produktion som är värdig ett storverk. ”From birth to chaos” känns ändå bara som en skiva som kommit till för att upphovsmakarna haft pengar och engagemang nog att pressa fram den själva. Det är ingen slump att det inte står något renommerat skivbolagsnamn på konvolutet.

Gruppen har ingredienserna och talangen för att kunna åstadkomma en stor progrockplatta, men de saknar uppenbarligen känslan. Johnny Engstrom Band vänder och vrider på sina beståndsdelar, men får dem aldrig att bli en engagerande helhet. Det känns mest platt och det faktum att det är de simplaste, mest rockorienterade, fragmenten som imponerar mest är knappast något särskilt upplyftande betyg för ett band som siktar mot det maffigt progressiva.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner