Joyzine.se


Recension - Demo

Perfect Substitute
Recreate our army
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-05-01
Hemsida: myspace.com/perfectsubstitute

Omslaget föreställer en ansiktslös armé avbildad i en dassigt grå nyans och så väl bandnamnet som skivtiteln ”Recreate our army” lyser i rött. Samka på titeln – ”Recreate our army”. Hela konceptet med omslag, titel och bandnamn luktar elak thrash metal. Smutsig musik inspelad för att slita sin lyssnare i stycken.

Visst är musiken Perfect Substitute levererar smutsig så det räcker till, men när jag gissar på thrash är jag ute och cyklar. Vad ”Recreate our army” handlar om är svajig kängpunk med inslag av traditionell hardcore. Genom åtta föredömligt korta kängbitar ger Askersunds-orkestern allt vad den har och även om de inte sliter sin lyssnare i stycken har de i alla fall tillräckligt med skit under naglarna för att göra avtryck.

Men att Perfect Substitute fortfarande är en ung orkester är tydligt. De saknar än så länge en identitet och ska man komma undan med att bara ha en smutsig produkt utan innehåll krävs det något exceptionellt. Något som gruppen inte har.

Kängpartierna är tämligen standard och när orkestern faller in i groovig hardcore är det visserligen medryckande, men alldeles för gjort. För att utveckla detta måste herrarna förfina sitt uttryck och hitta nya, egna, vägar att gå. En uppgift som inte alls är omöjlig.

Om jag blev besviken av att inte hitta thrash bakom det onda omslaget? Knappast. Halvtam punk är så mycket roligare än slappt spelad fulthrash. Där vann i alla fall Perfect Substitute över mig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner