Joyzine.se


Recension - Skiva

Emmon
Closet Wanderings, 2009
Skivbolag: Wonderland Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-03-03
Hemsida: www.emmon.se

Debutalbumet ”The Art & The Evil” fick förvisso ganska goda ord i pressen, men efter det blommade Emma Nylén, alias Emmon, aldrig riktigt ut. Ett helt okej album och en mängd spelningar till trots fick hon snällt fortsätta finna sig i rollen som artistaspirerande flickvän till keyboardisten Jon Axelsson från Melody Club. Komponerandet räckte inte hela vägen till ett starkt artistskap på egna ben.

I och med ”Closet Wanderings” borde det i en rättvis värld bli ändring på detta. Nu är låtmaterialet nämligen så starkt att det inte spelar någon som helst roll att Emmons sångröst är högst ordinär. Pulsen i de här elva spåren är beroendeframkallande värre.

Electropop för dansgolvet, där har ni kort och gott beskrivningen av ”Closet Wanderings”. Tunga rytmer och ett drivigt tempo backar upp intrikata synthar som nallats så väl från Kraftwerk som en modern dansscen. Emmon målar utifrån ett brett spektra utan att tappa den röda tråden. Låtarna är catchy utan att tappa sin mystik. Det här är ett steg upp från senaste plattan. Ett statement att Emma Nylén faktiskt är värd att ta på allvar.

Om det sedan blir ett önskat resultat återstår att se. Men på ”Closet Wanderings” vänder Emmon ut och in på sig själv och sitt vågade musikskapande och står där med en själfull popskiva för många målgrupper.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

TÄVLA med Universal Poplab

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner