Joyzine.se


Recension - Demo

Shallow Sense
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-04-24
Hemsida: www.shallowsense.com

Shallow Sense talar om hur de tillsammans med sin publik ska möta våren och värmen. När jag lyssnar på den självbetitlade demon tycker jag mest att det låter höstsvårt. Västerås-gruppen bjuder på sölig indierock utan identitet och som inte alls tycks veta vart den är på väg.

Gitarrslingan som inleder förstaspåret No Place To Hide är lysande. Jag vädrar stordåd. Melankoli och melodi går hand i hand i en stämningsfull uppladdning som tycks vara på väg mot ett skönt klimax. Men som sen blommar ut i en bombastisk, typiskt indieplatt, skrammelrefräng. Det är slöseri med ett så bra uppslag.

Lite det syndromet lider orkestern av genom hela demon. De har goda idéer, men kommer aldrig till skott. I det stora hela är deras låtar inte tillräckligt intressanta. Först och främst fastnar västeråsarna i ett slött tempo som skadar snarare än gör nytta. De segar sig fram genom trötta verser och ger ordet transportsträcka ett ansikte. Det blir för platt och långtråkigt.

När materialet inte lever hjälper det inte att musikanterna är duktiga. Det är annars ett plus med Shallow Sense, de är både samspelta och tekniskt skickliga. Hade jag suttit i producentstolen hade jag dock skällt och hetsat på sångaren Mikael Engström. Killen har rösten, men är alldeles för försiktig. Han håller igen. In med mer desperation och jävlaranamma i sånginsatsen och till och med platta låtidéer skulle kunna lyfta. Jag efterlyser mer mod och inlevelse!

Förmodligen kommer det stolta bandet att muttra missnöjt när de läser den här recensionen. Det räknar jag kallt med. Men om några år när de fått perspektiv och kan se nyktert på sin inspelning kommer de vara de första att hålla med mig. ”Shallow Sense” är en demo som de kommer att kunna vara stolta över för sin spelinsats, men som materialmässigt inte är annat än identitetslös. Det tar tid att inse sådant, man behöver distans till sitt verk. I dagsläget är Shallow Sense ett gott exempel på hur det låter när man inte är framme än. Som de flesta demoband runt om i Sverige.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Shallow Sense ()
Shallow Sense ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner