Joyzine.se


Recension - Demo

Shallow Sense
Here Goes Nothing
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-04
Hemsida: www.shallowsense.com

Shallow Sense fortsätter sakta men säkert att utvecklas. Fjolårets självbetitlade demoinspelning var inte så värst imponerande, men nu har gruppen tagit några nätta steg framåt. Än är det långt kvar till toppen, men kvartetten bevisar både för sig själv och för sina lyssnare att hårt jobb lönar sig.

Det jag hört av herrarna tidigare har gått långsamt och dragit åt indiehållet. ”Here goes nothing” är knappast någon fartuppvisning den heller, men gruppen har blivit betydligt mer storslagen. Uttrycket är putsat och Shallow Sense tycks sträva mer mot stora refränger med radiopotential än någon scenkredibilitet.

Jag kan inte påstå att någon av låtarna på demon verkligen fastnar – även om växelsången med uppbackande tjej i Leave it all är snygg – men det spelar i sammanhanget inte så stor roll. Shallow Sense jobbar fortfarande med sin form snarare än dess innehåll och på den fronten är ”Here goes nothing” ett kliv framåt. Gossarna har börjat göra det slickt brittiskt storslagna till sitt eget. Det är en mycket bra grund att stå på.

Och att de fortfarande spelar prickfritt är väl knappast något jag måste understryka?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Shallow Sense ()
Shallow Sense ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner