Joyzine.se


Recension - Skiva

Olivia Newton John
Christmas Wish, 2009
Skivbolag: EMI
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-12-14
Hemsida: www.olivia-newtonjohn.com

Det är en bra affär att spela in och släppa julskivor. De går liksom aldrig ur tiden och när ett land är avverkat kan man alltid gå vidare med ett annat och tjäna nya pengar där till nästa jul. Så gör de flesta och även sångerskan och skådespelerskan Olivia Newton John.

”Christmas Wish” släpptes ursprungligen till julen 2007 på andra sidan Atlanten, medan vi här uppe i kalla Norden fått vänta tills nu på att få höra den spröda, men ack så vackra rösten förkunna julens budskap. Och till skillnad från många andra skivor som kommer ut så här i juletid är det här en skiva som det verkligen varit värt att vänta på. Newton John tar en hel uppsjö av klassiska julmelodier (22 stycken närmare bestämt) och gör dem i avskalade om än stämningsfulla versioner med piano och nätt körsång.

Hon sjunger Every time it snows tillsammans med Jon Secada och A gift of love med Barry Manilow och det är väldigt vackert, men hon klarar sig alldeles utmärkt på egna ben också. Det sprids en hemtrevlig och varm stämning i huset när ”Christmas Wish” snurrar och det enda som fattas är stora vita snöflingor som under tystnad seglar ner utanför fönstret. Från Little Drummer Boy till Silent Night visar Newton John att det faktiskt går att göra riktigt vackra saker av gamla utnötta jullåtar och då förklarar det sig självt att den här skivan letat sig ända hit och hittat en ny marknad två år efter att den ursprungligen släpptes.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner