Joyzine.se


Recension - Skiva

Left To Vanish
Versus The Throne, 2008
Skivbolag: Lifeforce Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-12-27
Hemsida: myspace.com/lefttovanish

Jag har sällan, för att inte skriva aldrig, hört en skiva som passat så bra att förse med etiketten ”bara för sakens skull”. Philadelphias Left To Vanish och så lite hjärta och egen tanke att det nästan är bedrövande att lyssna.

Det är nedstämt så det förslår, finns flörtar med så väl hardcore som doom, grindas på något ställe och bjuds på lite mosh. Precis allt är som det ska vara. Som det förväntas vara. Så som bara sådana utan genuin musikalisk kärlek och alldeles för mycket ögon för pengar spelar. Som för att spä på den känslan toppar jänkarna med några harmonier som skulle kunna vara nallade direkt från den svenska västkusten.

Jag blir bara less av det idoga kopierandet och uttänkta framförandet som plattar ut precis hela skivan. Lägg sedan till det att det här är herrar som uppenbart vet vilka beståndsdelar som är inne, men inte har en jävla aning om hur man egentligen komponerar och ni förstår vilken bedrövelse ”Versus The Throne” är. När gäng som Left To Vanish får släppa plattor är det inte konstigt att branschens rykte är i gungning och skivförsäljningen dalar som självaste George Bush popularitet.

Apropå Bush, kanske skulle han ha riktat sina kanoner mot Philadelphia istället. Frågan är om inte Left To Vanish gör mänskligheten större skada än några misstänkta terrorister från Afghanistan. Sämre än så här, eller i alla fall mer själlöst än så här, blir det inte i år. Det enda som är kul är att bandnamnet för tankarna till en askass tvättmedelsreklam.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner