Joyzine.se


Recension - Skiva

Suicidal Seduction
Guilty on all counts, 2005
Skivbolag: Ominous Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-10-25
Hemsida: www.suicidalseduction.tk

”Guilty on all counts” fungerar lite som en ventil. En fyra låtar lång death metalaffär som rensar luften och slår andra tankar ur hågen. Utan att vara slätstruken är den varken ansträngande manglig eller för inställsamt melodisk. Den bara är, men på ett bra sätt.

Här finns det fläskiga mangel många death metalakter fyller enformiga fullängdare med. Suicidal Seduction har dock den goda smaken att blanda upp det med isande slingor och ett och annat riff som är riktigt catchy. Som om man tagit ett In Flames-riff men mixat det lågt bakom ondsint malande dödsmetallgitarrer. Riktigt smakfullt. Suicidal Seduction har en trevlig formel, det är det inte tu tal om.

Problemet är detsamma som för många andra band inom genren. Det hela blir lite för fläskigt, låtar blir svåra att hålla isär. I det här fallet spelar det dock ingen roll, på fyra låtar hinner inget bli för monotont utan det fungerar istället som en skön urblåsning av skallen. Jag tror att detta gäng östgötar har flera ess i ärmen, fler intressanta sidor att visa upp om de får veckla ut sig på en fullängdare. Extra plus också för Thomas Lagréns gutturala sång, han låter som om han gurglar inälvor i strupen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner