Joyzine.se


Recension - Demo

Lingua
La lingua della lingua
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-11-30
Hemsida: www.lingua.nu

Ska vi gissa på att ”Ænima” är en skiva som ligger Lingua-gossarna väldigt varmt om hjärtat? Hela ”La lingua della lingua” har ett sound, en framtoning och ett låtmaterial som låter som mästarna Tool omkring den plattan. Med den skillnaden att sångaren inte riktigt påminner om Maynard James Keenan.

När jag kommenterade Lingua här på JOY senast tyckte jag att de lät som ett mörkare amerikanskt rockband. Den stämpeln är så gott som borttvättad på det här släppet (trots att det enligt uppgift spelades in samtidigt som förra demon). Istället har Tool klivit in och tagit över uttrycket helt och hållet. Gitarrlir, trumspelet och hela atmosfären skriker så mycket Tool att det nästan är löjligt. Det här är så nära man kan komma ett plagiat utan att gå över gränsen. Thomas vid mikrofonen är en väldigt duktig sångare och kanske är det att hans register inte riktigt går i linje med Keenans som gör att Lingua klarar sig från att pekas ut som plagiatörer.

Säga vad man vill om husgudarna och egenheten, men ”La lingua della lingua” innehåller riktigt bra låtar. Det är en fröjd att lyssna på. Jag brukar vanligtvis ha svårt med låtar uppemot sexminutersstrecket, men Linguas meditativa ljudlandskap fungerar. Det blir aldrig tråkigt eller långdraget och de explosiva partierna fungerar alldeles utmärkt. Precis som hos Tool med andra ord. Lingua är en lillebror som förtjänar respekt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Lingua (2010-01-01)
Lingua ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


kjelle, 2008-08-05 09:36:44 (62.65.105.18)

Mmm! tänk dig dom med smör på....

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner