Joyzine.se


Krönika

Hårdrockare, punga upp!

Iron Maiden

Metallica, Iron Maiden och det årligt återkommande nostalgispektaklet i Blekinge på olika scener inom en månad. Det blir till att punga upp till sommaren för landets hårdrockare.

Sweden Rock (4-7 juni) ligger där det alltid har legat och kommer sina vana trogen husera en skvadron av mer eller mindre föråldrade rockers. LiveNation presenterade sin Stockholm Fields (30 maj) nyligen och flaggade ystert med Metallica som huvudakt.

Och så bankade då FKP Scorpio och Bråvalla (26-28 juni) på stora trumman idag och presenterade Iron Maiden som första akt ut.

Det innebär att vi har landets i särklass största hårdrocksfestival och världens två förmodligen största hårdrocksakter på olika arrangemang inom en och samma månad och gigantiska prioriteringsproblem för hårdrockarna. Var ska de egentligen åka?

Det blir ett krig om besökarna som blir högintressant att följa.

Inför fjolårets Bråvalla mötte jag huvudbokaren Gunnar Lagerman på någon form av lunchklubbstillställning.

- Vi tror inte att man kan göra Sveriges största festival om man är nischad, om man inte har Metallica och Iron Maiden varje år, men det skulle vara lite tråkigt, sa han ordagrant då.

Till sommaren har Stockholm Fields och Bråvalla just Metallica och Iron Maiden.

Det säger ganska mycket. Det är bokningar som är supersäkra kort. Bokningar som kommer sälja mängder av biljetter. Bokningar som således är väldigt smarta. Och bokningar som i mitt tycke är extremt ospännande.

Så medan jag kväver in liten gäspning springer hårdrockarna till biljettkontoren i jakt på heta plåtar. Frågan är bara vilka de väljer? Min magkänsla är att det här någonstans, besökarnas trofasthet till trots, talar lite emot årets Sweden Rock.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Mikael Mjörnberg 2013-12-10

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner