Joyzine.se


Recension - Skiva

Souldrainer
Reborn, 2007
Skivbolag: Mascot Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-07-31
Hemsida: www.souldrainer.com

Konceptet bakom Souldrainer sammanfattar på ett bra sätt hur jag vill ha min metal serverad. Melodiskt mullrande döds blandas med stämningsfulla arrangemang hämtade från den orkestrala världen. Brutalt ska möta vackert och bilda en välljudande symbios. Tyvärr är det i det här fallet roligare i teorin än i praktiken.

Att Souldrainer aldrig lyckas vara särskilt engagerande beror på en lång rad små, men inte obetydliga, faktorer. Det är inget större fel på den melodiösa dödsmetallen i små portioner. En låt fungerar utmärkt. Men som skiva är ”Reborn” särdeles monoton. Det mesta av låtmaterialet såsar sig fram i slött tempo och får aldrig något fäste hos mig.

Ska man flörta med det orkestrala och stämningsfulla får man i alla fall se till att göra det ordentligt. Att använda keyboard som körer och orkester är en konst som är svår att bemästra. Souldrainer gör det inte, ”Reborn” är mest en kladdig lågbudgetprodukt.

Ska man bröla i ett framgångsrikt band bör man dessutom ha en något mer dynamisk och varierad röst än Johan Klitkou. Han låter mest som att han finns där bara för sakens skull och brölar sönder några goda uppslag. Souldrainer är alltså ett band med en mycket god grundidé, men ”Reborn” är en tråkig skiva. En väl uttänkt produkt som inte alls fungerar i praktiken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Souldrainer (2014-01-01)
Souldrainer (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner