Joyzine.se


Recension - Skiva

We Are She
You´re Too Drunk To Be Sweet (ep), 2011
Skivbolag: A West Side Fabrication
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-02-24
Hemsida: www.weareshe.se

Efter Gullan Bornemark och Lasse Lindh står We Are She nu näst i raden av musikexporter från kuststaden Härnösand i Ångermanland. En liten ort som gjort sig känd för....well, inte särskilt mycket. Ja det skulle väl vara att yours truly kom till världen just där då.

På något sätt inbillar jag mig att småstadstristessen går igen i de tre låtarna på den här debutepn. Det finns en yta som är livlig, sprudlande och osar av framåtanda. Men på något sätt är det som att allting kvävs någonstans halvvägs. Som om det kanske inte var så roligt trots allt, som om det hela strandar på att We Are She inte vågar ta ut svängarna helt och hållet.

Discorock är annars en ganska kul benämning och samtliga tre låtar på den här epn är lovande embryon. Vare sig de startar i Pulp-gung eller ABBA-glättighet. We Are She har en spännande utgångspunkt och borde kunna explodera på ett helt annat sätt än de gör. Som det är nu hör jag att det här borde vara fantastiska vitaminpiller, men gruppen förlöser inte låtarna. Det finns en blockering någonstans längs vägen.

Med andra ord tror jag bestämt att det finns mycket mer att ta ut ur den här gruppen. I den form som materialet levereras på ”You're Too Drunk To Be Sweet” matchar de dock snarare en gymnasieåterträff 20 år senare i någon Härnösandsk gymnastiksal än flådiga dansgolv och färgglada paraplydrinkar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner