Joyzine.se


Recension - Skiva

The Je Ne Sais Quoi
Transparent For You All, 2010
Skivbolag: Family Affair
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-02-16
Hemsida: www.tjnsq.net

”Transparent For You All” släpptes egentligen våren 2010. Men i samband med skivsläppet hände det en rad olika saker som gjorde att utskick till press och spelningar runt om i landet fick läggas på hyllan och ge plats för det verkliga livet hos medlemmarna i The Je Ne Sais Quoi. När livet hade återfått sitt vanliga tempo insåg bandet att detta album var bortglömt och inte alls uppmärksammat. Inte ens av dem själva. För att råda bot på detta anordnades en re-release i hopp om att albumet inte ska bli bortglömt igen.

Och visst var det en bra grej att sträva efter, för den här kvintetten är något alldeles extra. De spelar något som de själva benämner som stökfunk och det lekfulla soundet letar sig rakt in i hjärtat med en elektrisk stöt. Det låter nytt, det låter galet och ”Transparent For You All” är ett underbart glatt album att kickstarta våren med.

För någon dag sedan satt jag och undrade varför inte Sverige har ett lika musikaliskt begåvat och skruvat band som Danmarks Oh No Ono. Jag hade fel, vi har visst ett sådant band i Sverige.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Je Ne Sais Quoi (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner