Joyzine.se


Recension - Skiva

Driftwood Company
Unbroken Circles, 2012
Skivbolag: Brunljud
Av: Carl Potvin Johansson
Publicerad: 2012-11-30
Hemsida: myspace.com/driftwoodcompany

Driftwood Companys första skiva, ”First Record”, släpptes 2009 och står sig fortfarande med starka låtar och härliga folkrockmelodier som träffar helt rätt. Den nya plattan ”Unbroken Circles”, färsk från pressarna, känns som en naturlig uppföljning, men det märks att årsringarna har blivit fler och både musiker och musik har utvecklats.

Ljudbilden har byggts på i flera skikt. Driftwoods akustisk-elektriska instrumentskara har fått utökning med bland annat trumpet, orgel, lite mer dragspel och till min stora glädje svävar det vemodigt vackra och vitala toner från en pedal steel genom några av låtarna som alla har fina arrangemang där framförallt stämsången förstärker kraftfull text och musik som skjuts likt en injektion rakt till hjärta och hjärna.

Musikerna har spelat ihop under lång tid och har smitt ihop ett unikt groove som hamnar någonstans mellan altcountry, americana och folk. Tänk er att The Band under tidigt 70-tal någon gång skulle åkt till dagens Seattle och jammat med musiker från lokala band i en trevlig tillställning på en äng omsluten av storvuxna träd och i anslutning till en gammal trälada.

”Unbroken Circles” känns mer genomarbetad än första plattan, som dock är bra i sin råa och lite skit under naglarna-folkiga framtoning, och de har jobbat en del med albumkonceptet. Inte för att det är något tema- eller konceptalbum, men de mjukpsykedeliska låtarna rinner ihop i snygga övergångar och följer ett spår mellan dröm och verklighet. Att skivan dessutom är snyggt formgiven är givetvis ett plus.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner