Joyzine.se


Recension - Skiva

Bulletsize
The Apokalypse, 2012
Skivbolag: Happy Minds
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-02-13
Hemsida: www.bulletsize.se

Bulletsize. Bandnamnet får mig automatiskt att associera till den gamla plattan ”Bullsized” med göteborgska Headplate som kom någon gång kring millennieskiftet. Jag vågar inte gå i god för att den stått emot tidens tand, men jag vill minnas att jag lyssnade mycket på den då och att gruppen faktiskt låg ganska mycket i framkant på den svenska scenen som växte fram i svallvågorna efter amerikanska storheter som exempelvis Korn.

Med andra ord sysslade de med den direkta motsatsen till vad Bulletsize gör. Här handlar det inte om att ligga i framkant eller spela metal som är tillrättalagd för en bredare målgrupp. Nej, här gäller det att vara fyra, kanske rent av femma på bollen och mangla thrashbestänkt dödsmetall enligt konstens alla regler.

Bulletsize gör det inte dåligt. Absolut inte. Saken är bara den att ”The Apokalypse” kommer alldeles försent och är alldeles för ordinär för att det ska börja rycka i baguetten. Herrskapet kan sin metal och arrangerar låtarna som man kan förvänta, men de är aldrig särskilt spännande. Tio smockor från start till mål och det är egentligen inget som skiljer ut dem ur en grå massa. Speciellt inte som produktionen är lite för budgetmässig för att göra materialet slagkraftigt.

Vid ett tillfälle bryter de mönstret. Att nyttja en fager kvinnostämma och bygga lite stämningar är i sig inget nytt eller originellt, men när Bulletsize gör det i Alone In The Dark (där en dam som kallar sig Solskugga tar ton) skapar de en dynamik som är välkommen och som hade behövts i fler låtar på plattan. Det är skivans tveklöst bästa spår och ett tecken på att gruppen faktiskt kan engagera.

Om de bara gav sig fan på att bryta invanda mönster lite oftare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner