Joyzine.se


Recension - Skiva

Sleepytime Gorilla Museum
In Glorious Times, 2007
Skivbolag: Equilibre Music
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-12-15
Hemsida: www.sleepytimegorillamuseum.com

Men vad är det här? Har någon förgiftat dricksvattnet borta i Oakland, USA, eller är det bara någon som vill mig riktigt illa? Tydligen är det så att vissa helt enkelt har alldeles för mycket fritid och en väldigt skruvad fantasi. Då tänker jag främst på, smaka på namnet, Sleepytime Gorilla Museum. Det är precis lika skruvat som ni kan tro.

Vackra harmonier och sammetslen sång, såväl manlig som kvinnlig, blandas med rent monstruösa utspel där samtliga inombords levande demoner släpps ut på samma gång. Det är knappt så att det går att beskriva det, så knasigt är det. Sleepytime Gorilla Museum verkar ha en slags fobi mot regelbundenhet, så snart ett stycke börjat rota sig och få fäste byts riktningen ut för att sedan krossas och malas ner till stoft, må det vara med distade gitarrer eller galna psykotiska fioler.

”In Glorious Times” blir därför snudd på olyssningsbar, jag vet inte vad jag lyssnar på, eller ska lyssna på. Och precis som med många andra människor; det jag inte kan förstå tycker jag heller inte om. Postmodernistisk avantgardemusik i all ära, men jag säger som jag säger om allt som någonsin skrivits av och om G.W. F. Hegel, vad är det för mening att sitta på en egensinnig upplysning, och se saker som ingen annan ser, om man inte kan förmedla det till sin samtid eller eftervärld? Skräp är vad det är.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner