Joyzine.se


Recension - Skiva

Machinae Supremacy
A View Of The End Of The World, 2010
Skivbolag: Spinefarm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-11-03
Hemsida: www.machinaesupremacy.com

Det tog sin lilla tid, men tillslut har tevespelsrockande internetfenomenet Machinae Supremacy från Luleå hittat helt rätt. På ”A View Of The End Of The World” får gruppen ur sig den potential som hela tiden legat där och bubblat i grytan, men som aldrig riktigt förlösts. När allt faller på plats framstår briljansen.

Det har ju som bekant varit så att många av oss som tycker om musik suttit och sagt att visst finns det potential i det här gänget, men de får inte ut det mesta av sina beståndsdelar. Hur mycket rabiat internetmaffia än protesterat är det så att vi haft rätt. Varken ”Redeemer” eller ”Overworld” var några styva storprestationer. I alla fall inte i jämförelse med det här verket.

Utan att göra avkall på något i sin brygd har Machinae Supremacy nämligen svetsat sina beståndsdelar hårdare och på så sätt fått allt att stämma. Melodierna är mer distinkta, tevespelsmelodierna minst lika framstående som vanligt och den mjuka metal som utgör grundfundament är precis lagom hård (det vill säga synnerligen mjuk). Det resulterar i ett verk där refrängerna sätter sig, där man gladeligen trallar med lika gärna som viftar med hornen. Det är bitterljuvt, sorgligt och upphetsande på samma gång. Till och med Robert Stjärnströms annars så tveksamma sång sitter som handen i handsken.

Som en svallande kaskadspya med godsaker väller ”A View Of The End Of The World” över lyssnaren när Machinae Supremacy slutligen får alla pusselbitar på plats.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Machinae Supremacy
Trästockfestivalen 2008
Machinae Supremacy (2006-01-01)
Machinae Supremacy (2008-07-19)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


jingo, 2010-12-23 19:55:12 (81.216.133.188)

Jag tycker precis tvärtom. Du beskriver det som en kaskadspya vilket stämmer; alla beståndsdelar är för högt mixade vilket resulterar i att de alla drunknar i ett sorl som tröttar ut örat. Melodierna får mindre spelrum och tevespelsljuden känns inte lika naturliga.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner