Joyzine.se


Recension - Skiva

The Hydromatics
The earth is shaking, 2007
Skivbolag: Suburban Records
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2007-12-04
Hemsida: www.scottmorganmusic.com

Grattis alla ni fans av Scott Morgan därute; här har ni årets julklapp, såväl till er själva som till andra som ni vill ska upptäcka denna man. Jag däremot tycker att detta blir lite för mycket av det mesta. Lite för mycket gitarr. Mycket för mycket virveltrumma. Lite för gammal frontman kombinerat med brist på hjärta och passion blir ingen bra symbios.

The Hydromatics bildades av The Hellacopters frontman Nicke Andersson tillsammans med Scott Morgan; från början var det bara tänkt att man skulle spela gamla Sonic’s Rendezvous Band-låtar, ett band där Morgan tidigare var medlem, men det hela mynnade ut i eget låtskrivande och en debutskiva. Nicke valde sedermera att lämna bandet innan den andra skivan för att koncentrera sig på The Hellacopters. Han och Morgan gör dock fortfarande soul tillsammans i The Solution, ett band som ligger mig varmare om hjärtat. Förhoppningsvis koncentrerar sig Nicke på det projektet när ‘Copters nu officiellt lägger ner.

”The Earth is Shaking”, Hydromatics tredje fullängdare, är som tidigare skitig bluesrock uppbyggd av testosteron, adrenalin och andra hormoner. De gemensamma nämnarna med Hellacopters bluesstänkare ”Rock & Roll is Dead” är många, och det enda som inte gör det här bandet till Hellacopters tvillingar är Scott Morgans röst som stjälper mer än den hjälper. Nicke Anderssons sånginsatser är långt bättre än Morgan. På den punkten vinner Hellacopters lika lätt som Carola vann Melodifestivalen häromåret.

Inget ont som inte har något gott med sig dock. Ibland förnimmer jag mig Neil Youngs lite mer elektrifierade delar tillsammans med Crazy Horse. Alla bäst är den avslutande instrumentala Monumental (huruvida detta är för att Morgan inte får tillgång till sin älskade mikrofon låter jag dock vara osagt). Trots detta kan jag inte riktigt uppskatta detta album fullt ut; speciellt inte när ett band anno 2007 börjar Status Quo-riffa som Hydromatics gör i All Down the Line.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner