Joyzine.se


Recension - Skiva

INVSN
S/t, 2013
Skivbolag: RCA Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-11-20
Hemsida: invsnmusic.com

Invasionen har bytt namn till INVSN – och blivit betydligt tristare.

Gruppen har vandrat från punk mot rock och gjort det utan att hymla från det att bandet bildades. Jag har inget emot utvecklingen, men bandet lyckas inte göra den riktigt spännande. På det här självbetitlade verket saknas det mesta av det där som brukar vara kännetecknet för musik som Dennis Lyxzén sätter sitt sigill på. Energin och känslan för att leka med melodier som sätter sig. Det har han ju trots allt gjort oavsett vilken musikstil han valt att hänge sig åt.

Men ”INVSN” är snarare en djupdykning i introvert och suggestiv rockmusik. Musik som har några snygga gitarrdetaljer att läskas av på sina ställen, men som helhet snarast är en grå massa. En anonym vägg av ljud där inga specifika låtar utkristalliserar sig som hits eller där summan av kardemumman blir större än de specifika delarna. Det är ett slött harvande som stampar på en och samma plats utan att egentligen komma någonstans.

Det låter ju märkligt med tanke på hur mycket det snackas om glöd och utanförskap och hat när skivan ska beskrivas, men jag tycker att det låter geistlöst. Jag hittar inte den där glöden som måste vara grunden för det INVSN skapar. Det här är ett steg tillbaka i min bok. Jag tycker rent av skivan är rätt trist.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner