Joyzine.se


Recension - Skiva

The Curtain
New Sound Made, 2004
Skivbolag: Woo Records/Dogbreath
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-06-29
Hemsida: -

Det är nästan skrattretande att se på bandbilderna där bandet iklär sig masker och sedan läsa biografin där det skryts om att de minsann har två trumslagare. Känns det igen? Hade man bara haft detta att gå på hade det varit oerhört lätt att dra paralleller till det amerikanska metalbandet Slipknot. Nu ägnar sig de två banden dock åt komplett olika musikstilar, något som får den jämförelsen att falla helt.

Eskilstunas The Curtain ägnar sig åt dissonant och gäll rockmusik som andas experimentlusta och nyskapande lång väg. Och jag tycker rent ut sagt att det är skitdåligt! Det skramlar, är bångstyrigt och svårplacerat och jag tycker att melodierna drunknar i det självändamål som ljudhavet faktiskt tycks vara. Jag ser ingen röd tråd, hittar inga tilltalande låtar och tycker mest at det är jobbigt att lyssna på.

Många av de lätt psykedeliska gitarrslingorna skulle lätt kunna platsa på skräckfilmssoundtrack, men som rockmusik att lyssna på hemma i stereon är det bara blaj. Jag tycker helt enkelt inte att bandet lyckas få fram det där som det hörs att de strävar efter. Istället blir det bara ett fånigt försök till alternativ rock som inte är annat än enerverande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner