Joyzine.se


Recension - Skiva

Winding Stairs
Everything, 2009
Skivbolag: Mokita Productions
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2010-01-27
Hemsida: windingstairs.com

Winding Stairs, bestående av göteborgarna Lina Wedin och Martin Wahlqvist, är som en mer analog version av nyligen recenserade Friday Bridge. Även här är det en kvinna och en man som delar på sånguppgifterna, men där Friday Bridge på sina ställen visar sig besitta någon form av musikalisk originalitet komponerar Winding Stairs istället musik som gjorts ända sedan bakterier så smått började transformeras till människor. Eller ja, inte riktigt, men ni förstår.

Pressreleasen talar om att Winding Stairs musik är ”annorlunda och avig”; ett påstående med sanningshalt noll. Enda gången det verkligen tänder till – utan att för den skull bli ”annorlunda och avigt” är i sticket i You See Me. Å andra sidan så kan det väl ses som ”annorlunda och avigt” att , som på Shadow Stripes, få det att låta som valfri melodifestivallåt men ändå kalla det för – just det – ”annorlunda och avigt”. Postironi, postmodernism – kalla det vad du vill.

”Everything”, bandets debutalbum, är producerat av Martin Molin från Detektivbyrån. Med hans hjälp borde skivan ha kunnat uppvisa något av den säregna pop som han själv skapar men förutom några patenterade Detektivbyrå-synthar märks inte hans närvaro. Den typ av musik som Winding Stairs gör kräver mycket av vokalisterna, som det i detta fall förvisso inte är några fel på men som inte heller visar upp några särdrag gentemot genrens andra röster. P4-skval var ett av mina favoritadjektiv för några år sedan – nu kommer det till användning igen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikas vassaste band 2008
Winding Stairs (2011-01-01)
The Winding Stairs (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner