Joyzine.se


Recension - Skiva

Fireball Ministry
The second great awakening, 2003
Skivbolag: Nuclear Blast
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-11-24
Hemsida: www.fireballministry.com

För att vara så pass bakåtsträvande som de faktiskt är, är Fireball Ministry oväntat bra. Bandet har lyssnat in sig på Black Sabbath och dess gelikar från en epok flera årtionden tillbaka och gör en tidstypisk tolkning utan att för den skull vara en rip-off. Tunga och feta hårdrocksriff korsas med osvikbar melodikänsla i en symbios som gör ”The second great awakening” till en av årets bästa hårdrocksplattor.

Inte nog med att de tunga gitarrmattorna doftar nyss nämnda hårdrocksreferens. Fireball Ministry har dessutom en sångare med en enormt Ozzy-inspirerad sångröst. Kort och gott, han låter nästan exakt som den nu mer och mer patetiske herr Osbourne gjorde i sina unga år.

Även om tempot på skivan då och då blir lite väl neddraget fungerar den som helhet fantastiskt bra. Främst är det gitarrarbetet som banar väg för framgången. Inte nog med att riffandet är giftigt, det finns förutom det en enorm känsla i framförandet. Produktionen klär för övrigt låtarna alldeles utmärkt. Det här är en platta som kommer tilltala många och lysa upp tristessen i vintermörkret.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner