Joyzine.se


Recension - Skiva

The Winding Stairs
Alibi (CDs), 2007
Skivbolag: Mokita Productions
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-12-19
Hemsida: www.windingstairs.com

I tider där hemmastudion och musikcommunities gjort att snart varenda kotte, med enkla medel, kan producera sin egen musik för att sedan presentera den på ett lika enkelt och lättillgängligt sätt gäller det för den musikintresserade att snabbt kunna sovra bland den lavin av ny musik som väller över en så gott som dagligen. För om sanningen ska fram så är det nästintill ett etablerat faktum att det går minst tio skitband på ett bra, när det kommer till band som förmodligen aldrig hade fått chansen att synas annars (för en mer djupgående analys av myspace-fenomenet hänvisar jag till redaktör Mjörnbergs läsvärda krönika – Jag Hatar Myspace – här på siten).

Men så finns det den lilla procenten band eller artister som är riktigt bra. Eller i alla fall har potential. The Winding Stairs från Göteborg är en duo som hör till den sista kategorin; lovande. Lina Wedin och Martin Wahlqvist är namnen på kvinnan och mannen som döljer sig bakom detta namn, ett bandnamn som av någon anledning får mig att direkt associera till The Long And Wining Road med The Beatles. Något nytt Beatles är det förstås inte tal om, men småskalig kammarpop kanske kan vara en bra beskrivning?

Till en början är det svårt att greppa något alls, Alibi är en låt som likt vatten sipprar genom ens fingrar varje gång man försöker sig på en greppande rörelse. Låten är skön, speciellt dess elektroniska inslag, men lämnar den något bestående avtryck? Nej, inte direkt. Linda Wedins sångröst duger för ändamålet, men är annars på tok för anonym för att jag ska känna något nämnvärt. Möjligen händer det något smått inne i själslivet när det blir lite stämsång i refrängen.

Skrev jag inte lovande alldeles nyss? Jo, för när jag låter Alibi vevas ett par gånger till i spelaren upptäcker jag att det finns något mer, något lockande som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Det måste vara enkelheten, antydan till potential eller känslan av att det finns mer att ge. Har man något som är bra som man inte kan förklara, ja, då är det för det mesta något bra på gång. Mitt intresse är väckt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner