Joyzine.se


Recension - Live

Millencolin
West Coast Riot, Göteborg
2008-06-26
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-07-01
Hemsida: www.millencolin.com

Jag snappar upp ett samtal mellan två ganska unga killar när jag är på väg till Millencolins konsert.
- Millencolin känns väl inte så hett, säger den ene.
- Jo det är ju skitbra, men de får inte spela någonting som kommit efter -97, svarar den andre.
- Men det kommer de ju göra, suckar den förste.

Just då, när jag travar förbi dem reflekterar jag över att det känns som ett ganska cyniskt uttalande, det känns dumt att låsa fast sig vid en enskild epok i en grupps karriär. Efter att ha upplevt spelningen är jag dock beredd att hålla med dem. I alla fall till viss del. Jag tycker inte att det är något större fel på senaste plattan "Machine 15", den har ett gäng riktigt sköna bitar, men live fungerar det inte alls. De nya låtarna känns som stoppklossar i en setlista som annars inhyser några riktiga hits. Speciellt den utdragna versionen av Detox som levereras mot slutet känns mer än lovligt seg. Tyvärr.

Annars tycks Örebroarna mest vara uppspelta av att få spela på samma festival som många av sina gamla hjältar. Gängen som en gång i tiden var orsaken till att de faktiskt plockade upp instrumenten och började spela. Framförallt NOFX får ta emot enorma hyllningar från bandmedlemmarna. Millencolin är precis så flamsigt triggade som de brukar vara och det är kul en stund, men sen blir det för mycket av det goda som det så tjusigt brukar heta.

För att krydda showen lite extra har de med sig en uppsjö av gamla backdrops som de en efter en låter falla undan för att ge plats åt nya. Det är en kul kavalkad genom bandets vid det här laget riktigt långa karriär och det hade varit ännu roligare om det musikaliska hade kunnat hänga med. Visst bjuds det både gammalt och nytt, men det känns trött. Musiken matchar inte det uppsluppna humöret den här kvällen.

Kanske skulle det framstå som trött att bara spel gamla skatepunkpärlor också, men då skulle gänget i alla fall ha en större chans att pushas igång av en lyckorusig publik. Jag tror nämligen inte att de två tidigare citerade ynglingarna är ensamma om att ha den uttalade åsikten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Långt ifrån bäst, men ändå fest
Millencolin 20 Year Festival
Millencolin (2012-06-09)
Millencolin (2009-08-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner