Joyzine.se


Recension - Live

Black Label Society
Hultsfredsfestivalen
2007-06-15
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: www.blacklabelsociety.net

Zakk Wylde är en legend. Kanske främst för att troget ha stått Ozzy Osbourne bi med aggressivt gitarrspel i många år, men man ska heller inte underskatta hans eget gäng Black Label Society. Att han är populär råder det inga tvivel om när en roddare kliver upp på scenen och annonserar gängets ankomst. Till skillnad från de flesta andra konserter under festivalen är det knökfullt i Tetareladan och bifallet låter inte vänta på sig. Händer sträcks i luften och jublet vet inga gränser.

I grunden är Black Label Societys svängiga knutterock riktigt kul, men de har ett problem och det problemet stavas ironiskt nog Zakk Wylde. Gubben skriver bra låtar, är en lysande scenpersonlighet och sjunger faktiskt helt okej. Men han är så vansinnigt egenkär att det bara blir löjligt. Och med egenkär menar jag mån om att visa hur tight han är med sin kära gitarr. Låt efter låt besudlas med meningslösa solon som är så kompetent utförda de bara kan bli, men otroligt trista att lyssna till.

Zakk poserar förvisso snyggt när han lirar. Tar gärna steget upp på monitorerna och sträcker ut armarna, men det blir för mycket av alla solon. Utan dem hade Black Label Society förmodligen slagit undan benen på mig. Nu nöjer jag mig med att det trots allt är ganska kul att se en grupp igenvuxna (skägg och hårmanar är minst sagt respektabla) herrar lira tunggung så här på eftermiddagen.

Publiken verkar dock anse att jag har fel. De fortsätter att jubla upphetsat när Zakk Wylde fortsätter att mata solon och så länge publiken är nöjd är spelningen en framgång.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Nicke Borg
Black Label Society
Black Label Society (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner