Joyzine.se


Recension - Skiva

Neo Cartoon Lover
Input Output, 2008
Skivbolag: Dead Frog Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-05-04
Hemsida: www.neocartoonlover.com

Ni är förstås väldigt familjära med känslan att något är så bra att det omedelbart känns väldigt bekant. Precis den känslan smyger sig på så fort jag stoppar ”Input Output” i spelaren. Ärligt talat var jag till en början övertygad om att det här var någon form av tribute proppad med covers. Men uppenbarligen inte…

Neo Cartoon Lovers strömlinjeformade dansmusik är helt enkelt bara så bra att jag omedelbart känner mig bekväm med den. Här handlar det om tongångar som är anpassade för sommarens dansgolv och som utan att vara för invecklade och hårda placerar sig en bra bit från vad som är gångbart på radiostationerna som bara suktar efter nästa sommarplåga. Det är sofistikerad dansmusik för oss som fastnat någonstans mittemellan den djupaste technoscenen och det glättiga i mainstreamkulturen.

Nu flörtar Neo Cartoon Lover visserligen med den senare på sina håll, exempelvis genom att ta hjälp av Daddy Boastin i Party Hardy, men merparten av ”Input Output” bjuder på föredömligt tryck. Samtidigt som melodierna är smarta nog finns tillräckligt med groove för alla som bara vill dansa när grillen slocknat och några bärs glidit längs strupen.

Och så har vi förstås plattans stora styrka. Igenkänningsfaktorn. Oavsett om det är medvetet eller inte sätter sig Neo Cartoon Lovers låtar i huvudet och beter sig som om man hört dem hundratals gånger tidigare och diggat varje gång. Det är en väldig styrka och något som gör ”Input Output” till ett säkert kort inför grillsäsongen. För att inte tala om att remixen av titelspåret påminner om Flat Beats.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


hanna, 2008-05-04 18:19:47 (91.95.219.133)

party hardy e helt grym!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner