Joyzine.se


Recension - Skiva

Fragments Of Unbecoming
The Everhaunting Past: Chapter IV – A Splendid Retrospection, 2009
Skivbolag: Cyclone Empire
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-11-25
Hemsida: www.fragmentsofunbecoming.com

Vad vill tyskarna egentligen med sin musik? Det var en fråga jag ställde mig redan vid mötet med ”Skywards – Chapter II – A Sylphe's Ascension” i mitten av 00-talet och det måste vara den fråga skivbolaget Metal Blade ställde sig efter att ha släppt några plattor med Fragments Of Unbecoming. På denna, sin fjärde, fullängdsskiva fortsätter de nämligen att lira identitetslös standard-death/black metal som inte gör annat än stirrar på andra och vars egentliga målgrupp är svår att utröna.

Musikaliskt landar det här någonstans mittemellan vad de mest melodiösa black metalbaggarna i Norge och de största klåparna inom 90-talets Stockholmsscen sysslade med. Mest framstår germanerna dock som en mycket sämre variant av landsmännen Agathodaimon. Problemet är egentligen inte att sången är tveksam och trummorna övertriggade utan att hela bandet totalt saknar finess.

Jag ställer frågan en gång till, vad vill tyskarna egentligen med sin musik? De är helt uppenbart inte ute efter ett originellt sound, efterapandet är alldeles för uppenbart och klumpigt utfört för att det ska kunna vara ett alternativ. Men de kan heller inte göra anspråk på någon större berömmelse, musikstilen är ju fullständigt felvald för en sådan sak. Den enda förklaringen jag kan finna är att Fragments Of Unbecoming vill haka på en frän musikrörelse, men att de är allt för otillräckliga för att det trots flera plattor och många försök ska lyckas. Det här är medioker metal helt enkelt och då är det kanske inte så konstigt att de fått ta ett kliv ner i skivbolagshierarkin.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner