Joyzine.se


Recension - Skiva

They Live By Night
Art and wealth, 2007
Skivbolag: Razzia Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-04-24
Hemsida: www.theylivebynight.com

Det ligger i tiden att dribbla med många saker samtidigt och vara så gott som ogreppbar. Göteborgska They Live By Night vill säkerligen vara en av de orkestrar som sorteras in under den etiketten, men jag är tveksam. De leker med galna rytmer och tokiga arrangemang, men när man bryter ner det hela i sina beståndsdelar har de egentligen bara två lägen. De kan spela fort och de kan spela långsamt.

En överraskande dubbelkagge i inledande Factory eller uppskruvade körslingor gör inte särskilt stor skillnad. They Live By Night står för flamsig svensk indiepop som är väl medveten om sin bakgrund. De vet hur tugget går inom våra gränser och de följer fastslagna regler till punkt och pricka. En sak kan jag dock ge dem. Trots att det låter väldigt svenskt vågar de hämta inspiration utifrån. I de snabbare rocknumren hör jag så väl Mando Diao som The Strokes och Franz Ferdinand. Det är samma energi och bångstyrighet.

I de lugnare numren låter göteborgarna som om de kört en nordamerikansk singer/songwriter (varför inte Ron Sexsmith?) genom ett indiefilter. De bitarna är bäst. Lyssna på Ode to band och Coast to coast! Men som helhet når inte ”Art and wealth” särskilt långt. They Live By Night kan sina grejer och gör ett försök, men någon vidare känsla infinner sig aldrig. Gruppen tycks vilja vara mer än den egentligen är och ”Art and wealth” blir sammantaget en ganska slätstruken historia.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

They Live By Night
They Live By Night (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner