Joyzine.se


Recension - Skiva

Non Opus Dei
Eternal Circle, 2010
Skivbolag: Witching Hour
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-10-31
Hemsida: myspace.com/nonopusdeipoland

Kan man bli något annat än smånyfiken på ett band som kallar sig för Non Opus Dei? Det finns ofrånkomligen en viss dragningskraft i bandnamnet och adderar vi till det ett textkoncept nallat från Nietzsche blir det, i alla fall i vissas ögon, än mer intressant.

Tyvärr är den mystik som byggs upp bara en papperskonstruktion. När det kommer till det musikaliska är Polens Non Opus Dei nämligen inget vidare intressanta. Gruppen har harvat i närmare 15 år och ändå inte kommit längre än till att vara ett dussinband i en överbefolkad metalfålla. ”Eternal Circle” bjuder på en kompakt och snabbt piskande blandning mellan death och black metal. Helt befriad från krokar eller något som sticker ut.

Non Opus Dei är helt enkelt ytterligare ett av de där banden som tror att bra metal går ut på att spänna musklerna och mangla så hårt och snabbt som möjligt. Därför saknas dynamiken och känslan i de stycken som levereras på den här plattan. På så sätt blir det heller aldrig särskilt intressant att lyssna. Poängen med bandet ligger således i bandnamnet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner