Joyzine.se


Recension - Skiva

Twisted Tower Dire
Netherworlds, 2007
Skivbolag: Remedy Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-04-24
Hemsida: twistedtowerdire.com

Hade jag varit 40 år, intresserad av lädervästar och varje år lagt min semester så att den sammanföll med Sweden Rock Festival hade jag förmodligen tyckt att Twisted Tower Dire var ett utomordentligt band. Men nu är det inte så. Jag är faktiskt bara halvvägs till 30, är inte strukturerad nog för att kunna planera någon semester och går inte alls igång på standardmässig heavy metal som hellre tittar bakåt än framåt.

Mer än så behöver egentligen inte skrivas, ni förstår precis hur ”Netherworlds” låter och hur onödigt släppet av den är. Men okej, Twisted Tower Dire är ett band rutinerat nog för att kunna hantera sina Judas Priest-influenser. Ett band som i några ynkliga ögonblick tror sig vara mörka och då flörtar med Led Zeppelin, men som till största delen gnider fullständigt ointressant heavy metal.

Med andra ord musik för 40-åringarna (ja oftast män av ännu äldre årgång) som en gång om året släpps ut på grönbete. Där de återigen får dra på sig sina lädertrikåer, luta ölflaskan mot magen och bifallande skrika ”heavy metal jävlar” åt all musik med falsettsång.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner