Joyzine.se


Fem korta

Discouraged Fest

Discouraged Fest

Fem korta frågor till Kristoffer Bäckström från Discouraged Records som anordnar minifestivalen Discouraged Fest i Umeå kommande helg...

Ni firar skivbolagets sjuårsdag med festivalen, hur uppkom den idén? Varför fira just vid fyllandet av sju? Andra brukar fira när de fyller helt...
Därför att just nu passade det perfekt, Johan Norström anslöt som kompanjon till skivbolaget under 2011 och i och med det kom peppen till att göra stora ting ihop - vilket festivalen är ett resultat av. Dessutom är det trist att göra som alla andra bara för att det är så man bör göra.

Ni ställer åtta band på scen under två dagar, berätta om uppställningen, hur känns den?
Känns jävligt roligt då alla band känner en pepp på hela vår idé till festivalen, att det ska vara som en lokalbandspelning fast uppstyrd och professionell. Att det handlar om musiken och gemenskapen både från publiken eller/och de på scen. Vi kollade runt en hel hög med band, både snuskigt stora och mindre kända, men vi landade så här i år och det kommer bli sjukt bra.

Umeå har sedan tidigare House of Metal och ett och annat prominent band, hur är metalklimatet och hur mår livescenen där uppe?
Vi har frågat alla band som ska spela ifall de tycker det finns för många festivaler i Umeå och alla svarade att det inte finns någon i detta slag, med det menar jag att det finns mycket att hämta från Umeå med omnejd (läs hela norra Norrland). Det kryllar av väldigt kvalitativ musik som spelas med hjärta så jag skulle helt klart säga att scenen är levande och nu får den en ordentlig scen även på hösten att ställa sig på.

Hur lyder förväntningarna för tillställningen? Vad är realistiskt att hoppas på?
Jag tror helt klart vi kommer fylla lokalen båda dagarna, ordet på stan är väldigt positivt och mediauppslutningen har varit över förväntan. Förra veckan körde vi igång en ännu intensivare marknadsföringskampanj på gräsrotsnivå, så nu pushar vi hårt sista veckan med fler intervjuer i pressen, mer affischering och fler bandintervjuer på vår hemsida.

Vilka blir de fem viktigaste låtarna att uppleva live på Discouraged Fest?
Misantropic - Born to Die: Jävligt bra dödspunkrens som når höga höjder med Gerdas snabba, aggressiva och desperata sång.
Plector - No Reward: Från kommande albumet "Punishment day", så sjukt bra dödstrash, de har överträffat sig själva, bara så satans tråkigt att de lägger ner efter festivalen.
Terrortory - The Seed Left Behind: 90-talsdödsen lever och känns jävligt fräsch.
Lesra - Never Again: För att hardcore ska gå fort.
Khoma - One of Us Must Hang: Som avslutning på festivalen hade den suttit perfekt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2012-09-09
Foto:
Hemsida: www.discouragedfest.se

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner