Joyzine.se


Krönika

Skrytet som förlöjligar

Brevlådan är full, några kuvert med recensionsmaterial sorteras snabbt ut från direktreklam och annat trams. I breven finner man allt som oftast skivorna och papperen som den här krönikan är fokuserad kring - pressreleaserna.

Egentligen vet jag inte om jag ska skratta, gråta eller ge fan i alltihop. Det spelar ingen roll om plattorna kommer från Sverige eller något annat land (på något sätt tycker jag nog ändå att tyskarna är värst). Pressreleaserna är lika plumpa varifrån de än kommer. De är skrivna för att få upp människors ögon och få dem att intressera sig för just det aktuella albumet. Ibland frågar jag mig dock om de som sitter på skivbolagen och plitar ihop texterna tror att alla andra är idioter.

Så här ligger det till. I varenda pressrelease lägger författaren ner enorm energi på att slå sig själv för bröstet och förklara hur fenomenal skivan är. Formuleringar som "det mest banbrytande inom genren någonsin", "världens mest onda release" och "bandets starkaste album någonsin" är vardagsmat. Som recensent vill jag hellre ha lite konkret information om bandet än få det förklarat för mig hur fantastiska de är. Den uppfattningen skapar jag mig gärna själv! Varje album kan inte vara bäst i världen, det är helt logiskt.

Jag tycker bolagen borde inse att de inte gör sig själva någon tjänst med sitt skryt. De förlöjligar bara sig själva. Folk är trots allt inte dumma. Jag menar självklart inte att de ska sluta skriva goda ord om sina releaser. Min mening är bara att texterna borde vara lite mer balanserade och upplysande. Som det är nu sitter jag bara och flinar eller fnyser när jag läser releasen. Speciellt om det skulle vara så att skivan suger ordentligt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Mikael Mjörnberg 2001-10-10

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner