Joyzine.se


Recension - Live

Olle Ljungström
Hultsfredsfestivalen
2000-06-16
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-10-10
Hemsida: www.myspace.com/olleljungstrom

Han har ofta beskyllts för att ha en dålig sångröst den gode Olle och det är möjligt att belackarna har rätt. Rösten är inte speciellt vacker men det är ju inte en vacker stämma som gör alla artister intressanta. Olle har en hel hög med bra låtar och ett taggat band bakom sig och det gör att konserten ändå blir riktigt trevlig.

När Olle får syn på en roddbåt ute på sjön Hulingen förklarar han glatt för publiken att han tror att det är några i båten som tänker göra något snuskigt. "Snuskhumrar" ropar han högt i mikrofonen och de flesta funderar säkert på om personerna i båten hör vad sångaren skriker. Olle är som ni säkert förstår uppsluppen, han pratar med publiken, hoppar runt på scenen och kråmar sig vid mikrofonstativet. Det är skönt att börja den andra dagen på festivalen med en artist som förmår att bjuda på sig själv och som slopar alla machofasoner och istället försöker vara lite lustig.

Sista ordinarie låten Olle bränner av är lysande En apa som liknar dig och ju fler gånger man hör den desto mer gillar man den. Liveversionen är lite mer skramlig än vad den brukar vara men det gör den bara bättre. Olle är glad när han kommer in och gör extranummer och vi i publiken är glada när vi går därifrån.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2009
Andreas Söderlund
Olle Ljungström (2009-08-15)
Olle Ljungström (2000-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner