Joyzine.se


Recension - Skiva

Enemies Swe
Behind Enemy Lines, 2004
Skivbolag: Plugged Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-10-19
Hemsida: www.enemiesswe.com

Det finns två typer av skivor, dem man gillar och dem man inte gillar. Men sen finns det en kategori där emellan. Det gäng med skivor som är svårast att recensera, skivorna som över huvud taget inte säger någonting utan bara är allmänt ointressanta. ”Behind Enemy Lines” är en typisk sådan skiva. Jag har verkligen fått samla stora reservoarer kraft för att orka ta mig an att recensera den.

Det är nästan fånigt tydligt att Enemies Swe vill vara världens tuffaste rockare. Attityden strålar från hela albumet, men tyvärr känns den enbart konstlad. Grabbarna kan sin Mötley Crue, de kan sin Backyard Babies och de kan sin Alice Cooper. De kan det helt enkelt så bra att allt vad originalitet heter går förlorat. Synd men sant.

Visst finns det några fina bitar på plattan. Främst är det svängiga singelspåret Enemy och släpiga halvballaden Nasty Idol som imponerar. Men överlag är det mest segt och intetsägande och det är tydligt att Rickard Andersson inte besitter någon särskilt stark sångröst. I många låtar låter det väldigt konstlat.

Jag vet att Enemies Swe har kämpat hårt för att nå dit de nu befinner sig och jag antar att de är värda sin lilla stund i rampljuset. Jag tror dock inte att de blir kvar där särskilt länge och jag kan heller inte påstå att jag bryr mig särskilt mycket om det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner