Joyzine.se


Recension - Skiva

Amassado
Coraçao Enterrado, 2010
Skivbolag: Felony 1 Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-01-27
Hemsida: myspace.com/amassado

Maskerade och utrustade med kedjor, stora knivar och motorsåg går brasilianska trion Amassado till attack. De yttre attributen går faktiskt, för ovanlighetens skull, helt i linje med den känsla som musiken förmedlar och herrskapet vinner därför omedelbart gillande pluspoäng.

En tydligt hardcore-bestyckad metalvariant är det som står på programmet och Amassado manglar på som om livet hängde på det. Inte utan finess dock. Trion experimenterar skickligt med tempot och låter betongkrossarmangel omväxlande blandas med luftigare partier och ett skönt groove som fungerar medryckande. ”Coraçao Enterrado” är en snygg uppvisning i hardcoremetal och det kommer förmodligen inte som en överraskning att andra brasilianska giganter som Brujeria och framförallt Sepultura nämns som inspirationskällor.

Greppet att sjunga på portugisiska låter kanske exotiskt och fräckt på papperet, men faktum är att det inte var något jag reflekterade över förrän jag just läste att det ligger till på det sättet. Sången är så pass utstuderat guttural att Suron Caspàr hade kunnat nyttja vilket språk som helst (ja, kanske inte finska...) och det skulle ha låtit bra. I fallet Amassado handlar det nämligen främst om att använda sången i formen av ett instrument och det är ytterligare en aspekt som stärker intrycket av trions musik.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner