Joyzine.se


Recension - Live

Daniel Adams-Ray
Popadelica, Huskvarna
2011-05-07
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-05-08
Hemsida: www.danieladamsray.com

Det har gått rakt uppåt för så väl Daniel Adams-Ray som hans förre kompanjon Oskar Linnros sedan de bestämde sig för att lägga Snook på hyllan och istället satsa på fager popmusik på solokvist. Var och en på sitt håll.

Men det vore ju dumt att inte utnyttja de ess man har i rockärmen och på Popadelica överraskar Adams-Ray med att i några minuter lägga de trimmade poptakterna åt sidan och leverera lite klockren rap i det gamla Snook-örhänget Inga problem. Det är uppiggande mitt i ett set som annars känns lite för enkelspårigt.

Nu har Daniel Adams-Ray förvisso ett ganska hittigt låtmaterial att arbeta med (Gubben i lådan får inte helt oväntat störst ovationer), men efter en dag fylld av urladdning på urladdning av lysande konserter känns hans grande final lite tam. Sångaren är duktig, inget snack om den saken, men han når inte riktigt hela vägen fram så som flera andra akter gjort tidigare. Det där lilla extra saknas.

Därför fungerar den lilla passagen med Snook-dängan väldigt bra. Den blir som en liten paus, en fräsch vindpust som lättar upp och erbjuder det oväntade. Adams-Ray borde satsa på fler sådana stunder för att verkligen kunna trollbinda sin publik en hel spelning igenom.

Känslan är lite ”been there done that” när popartisten efter vinterns idoga spelande ska ut i sommar-Sverige och då är alla medel tillåtna för att lätta upp. Kanske rent av truckerkepsar...

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Festivalkollen 2011, del 1
Det Stora Kalaset 2011
Daniel Adams-Ray (2011-07-06)
Daniel Adams-Ray (2011-04-29)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner