Joyzine.se


Recension - Live

The Sounds
Hultsfredsfestivalen
2006-06-15
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-06-20
Hemsida: the-sounds.com

Fyllerock möter 80-talssynt med en liten touch av glitter och glamor signerat allas vår Debbie Harris-wannabe Maja Ivarsson. Ni kan historien och ni känner till musiken, jag tror inte att någon blev särskilt förvånad när The Sounds, i sviterna av sitt nya albumsläpp, blev klara för Hultsfreds näst största scen. Det hela fungerar dessutom alldeles utmärkt, publiken är inte där för att lyssna på högklassig och innovativt musikskapande, för något sådant återfinns inte i The Sounds musik, de är helt enkelt där för att ha kul och i grunden är det väl just det som Hultsfredsfestivalen handlar om?

Publikkontakten är i alla fall grym, men precis som så många andra band fått erfara är det väldigt svårt att följa upp ett kritikerrosat debutalbum. Låtarna från senaste plattan ”Dying to say this to you” har helt enkelt inte samma skärpa, eller så är det kanske bara så att varningslampan för trista upprepningar börjat lysa. Detta är givetvis något som publiken inte alls verkar bry sig om, allsången ljuder lika högt och fint i låtar som Hit Me och Seven days a week, samtliga låtar från debuten ”Living in america”, som i Song with a mission från nya plattan.

Spelningen är också tämligen välspelad, Maja Ivarsson är inte drängfull som på Göteborgskalaset för tre år sedan och bandet är långt från debaclet på Arvikafestivalen 2003. Men konstigt vore det väl annars med tanke på det snudd på omänskliga turnerandet The Sounds gjort sedan dess. Som visuellt ögongodis och lättuggad radiorock fungerar The Sounds alldeles utmärkt som avslutande akt på Pampas denna första dag på Hultsfred 2006. Men inget mer.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Tack Putte! Tack Karlstad! Pt.2
Årets bästa 2013 enligt Ricky Holmquist
The Sounds (2010-05-01)
The Sounds (2009-07-10)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner