Joyzine.se


Recension - Skiva

The Sounds
Something To Die For, 2011
Skivbolag: Warner
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-03-30
Hemsida: www.the-sounds.com

Efter tre skivor stöpta i någorlunda samma form kändes det som det låg lite i luften att The Sounds skulle försöka utveckla och förnya sig en smula. Det tycks vara det nya svarta så här 2011.

Resultatet av den processen är ”Something To Die For”, ett album som otvetydigt låter The Sounds, men som är betydligt mer klubbigt och elektroniskt än något vi fått höra från orkestern tidigare. Raka rockrökare har fått ge vika för dansgolvs-dunkadunka och en ljudbild som är betydligt mer modern. Karga ljudlandskap tillåts breda ut sig på bekostnad av riktigt hittigt låtmakeri. På både gott och ont ska sägas.

Den nya inriktningen innebär att Maja Ivarssons så kaxiga och drivande sång hamnar ganska mycket mer i skymundan än vad vi kunnat vänja oss vid på de tre tidigare plattorna. Den är nog inte medvetet nedtonad men driver inte låtarna framåt på samma intensiva vis. Samma sak kan sägas om de annars så självklara hitrefrängerna. Egentligen är det bara synnerligen tjusiga The No No Song som är en gammal hederlig The Sounds-hit.

Men det nyare soundet passar ändå gruppen väl. Den spelglada kärnan går inte förlorad trots att syntetiskt konstruerade ljud fått större utrymme (man skulle kunna säga att Beatbox från ”Crossing The Rubicon” vält över på hela den här skivan) och flera av bitarna kommer givetvis att bli partyglada favoriter ute på festivalscenerna.

Låter det som en ordentlig kappvändning? Det är det egentligen inte, snarare låter ”Something To Die For” som en remixad The Sounds-skiva av vanligt stuk. Ganska hemtamt med andra ord.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Putte i Parken 2013
Emma Svensson
The Sounds (2009-01-01)
The Sounds (2013-11-08)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner