Joyzine.se


Recension - Live

Ida-Maria
Arvikafestivalen
2007-07-14
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-07-17
Hemsida: -

Egentligen borde jag inte gå dit. Egentligen borde jag spara på det fina minnet som jag har från den där natten vid dansbanan nere i det lilla samhället Hultsfred. Risken är alldeles för stor att minnet kommer att krossas och bytas ut mot något inte fullt lika trevligt. Men jag kan inte hålla mig borta. Jag bara måste se Ida-Maria en gång till.

Förra gången var det natt, trångt och alkoholpåverkat. Den här gången är det förmiddag, till en början glest och kristet nyktert. Eller tja, kanske inte det sistnämnda, inte fullt ut i alla fall, men låt säga att förutsättningarna är lite annorlunda. Något som också påverkar framträdandet tyvärr. Den glöd och den energi som fanns på Hultsfred låter vänta på sig. Idag får Ida-Maria jobba hårdare helt enkelt.

Att inte behöva armbåga sig fram och sedan vakta sin plats med sitt liv har vissa fördelar, som att man verkligen kan studera framträdandet till exempel. Trots maxfart bara är halvfart tar det inte bort det faktum att Ida-Maria har begåvats med en röst av rang, som dessutom håller mer än väl i liveformat. Den kan vara mjuk, den kan vara sensuell, den kan vara raspig, den kan vara arg, den kan vara glad, den har ett grymt spektrum framförallt.

Och hårt slit brukar ge lön för mödan. Efter några dansdängor som Queen of the World och Better When You’re Naked börjar folket komma igång. Framgång föder framgång, desto mer publiken dansar, desto bättre spelar bandet (förutom trummisen som verkar blir lite väl uppspelt och trummar i berg-och-dal-banetempo ibland). Sedan var det dags. Sista låten. Årets låt. OhMyGod. Men nja, då återkommer mitt hjärnspöke igen. Klart att jag inte kan sluta att jämföra med tidigare erfarenheter Det saknas fortfarande det där lilla extra för att spelningen ska passera över väl godkänt-strecket, jag vet att du kan bättre Ida-Maria.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvika 2007 - Bland dinosaurier och mosbrickor
Arvikas vassaste band 2007
Ida-Maria (2007-06-16)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner