Joyzine.se


Fem korta

Honey Mustard

Honey MustardFem korta frågor till Leo Näsström i Honey Mustard som släpper sitt självbetitlade debutalbum den 5 september...

Er musik har på vägen fram till den här plattan beskrivits som allt från pop till grunge till alternativ rock, är det ett uttalat mål att stå för något som är lite svävande och svårdefinierat? Hur betecknar ni själva det ni gör?
Det gör vi helst inte, försöker ibland då frågan dyker upp och då bli det vanligtvis alternative rock/pop. Vi gör först och främst låtar som vi själva tycker låter bra och har inte haft någon baktanke vilken musikgenre det tillhör.

Vilken utveckling har skett med soundet från de demos ni släppte för några år sedan och till det debutalbum som nu ska lanseras?
Soundmässigt har det gått mot ett mindre distat sound, mer sångbaserat och en förändrad inställning till att ta in andra instrument. Det har helt enkelt passat låtarna vi gjort för stunden. Det har varit en naturlig del i vår utveckling – att sträva mot att låta bättre som band och då har ljudet ändrats automatiskt. Vi jobbat med Fredrik Kurzawa, ljudtekniker/producent, och Micke Nilsson som mixat plattan. Vi är oerhört nöjda med vad vi lyckats skapa. Varje låt har fått sin egen själ, men samtidigt går de bra ihop som en helhet. Vi tror det är svårt att bli uttråkad och jämntjock är det sista vi skulle kalla plattan. Sedan är det upp till betraktaren att avgöra om den tycker det är bra.

Med tanke på grungereferenserna, grungen hade Pearl Jam, Honey Mustard är också ett skapligt märkligt bandnamn, vad kommer det ifrån?
Från en sås på Subway, ingen tanke alls bakom. Reaktionerna har varit blandade från ”klockrent” till ”worst band name ever”. Namnet togs under en period då bandet mest var en anledning att bli skitpackade på måndagar eller alla andra dagar. På den tiden sjöng vi mycket karaoke.

Samtliga låtar på plattan har ett ensamt ord som titel, de flesta av dem ganska "mörka" ord dessutom, hur har tankarna gått där?
Alla titlar är ord som förekommer i texterna.

Vilka är de tre fräsigaste matreferenserna inom populärmusiken?
Blind Melon - bra band och bra platta med bra mat i både band och skivnamnen
Mexican seafood med Nirvana, en bra låt men märklig låttitel.
Canneloni macaroni, märklig låt, märklig text.
"I am the eggman" från I am the walrus, vad betyder den raden liksom?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2012-08-30
Foto: Pressfoto
Hemsida: myspace.com/honeymustardmusic

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner