Joyzine.se


Recension - Demo

Those Pyjamas
Lift me up, pick me up
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-01-31
Hemsida: www.thosepyjamas.se

Fulpop med körsång som utan större ansträngning skulle kunna väcka de döda. Frågan är om den inte också skulle kunna döda de levande? Med fulpop menar jag en ganska harmlös variant av lättsmällt pop med fulsång. Och med fulsång menar jag den varianten av sång som Håkan Hellström och Henrik Berggren i Broder Daniel tyvärr ägnar sig åt.

Det var någon gång en man som sade att sångare blir antingen den som aldrig kan få nog av sig själv eller den som helt enkelt är modigast i bandet. I båda fallen är det mer sällan än ofta någon med verklig talang hamnar framför mikrofonen. Hur det än ter sig i fallet med Those Pyjamas går det faktiskt att komma undan med att man har en frontman som inte träffar precis alla toner helt klockrent. Men då måste man ha starka låtar och gärna i kombination med träffsäkra och engagerande texter.

Demon ”Lift Me Up, Pick Me Up” innehåller två låtar varav första låten ut, titelspåret, är en ganska klen ursäkt till poplåt. Refrängen är inte särskilt smittande och jag kan inte för mitt liv komma ihåg vad texten handlar om. Vad jag däremot kommer ihåg är den där kören. Ursäkta påståendet men jag tror faktiskt att min mormor hade gjort det hela bättre. Så i en ren antiklimaxstil gillar jag låten just för att den inte är särskilt bra.

Däremot måste jag säga att bandet repar sig i medföljande andraspår, Burn, Or Something. Där har man hittat en snygg popådra som också vårdas låten igenom. Väldigt snyggt med enerverande orgel i refrängen. ”I Really Hope You Burn In Hell” är en textrad jag klarar av att lägga på minnet. Körandet tar nu inte ett lika stort utrymme utan backar istället upp i sann Moneybrother-stil.

Av dessa två låtar är Burn Or Something utan tvekan den klart bästa låten och att inte ha den först är ren idioti. Lift Me Up, Pick Me Up hinner skrämma iväg lyssnaren innan man ger bandet en chans. Om låten nödvändigtvis måste vara med på ett eventuellt kommande fullängdssläpp är mitt råd att lägga den långt bak i ordningen. Finns det däremot fler låtar av samma kaliber som Burn Or Something kan jag rent av tänka mig att ta en genomlyssnig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner